top of page

Τα 5 καλύτερα κινητά τηλέφωνα μέχρι 200 ευρώ, Μάρτιος 2021

Έγινε ενημέρωση: 25 Μαρ 2022

Ποια κινητά τηλέφωνα μπορώ να αγοράσω με 200€ ; Εδώ η απάντηση.

Top 5 android κινητά τηλέφωνα

Μην αγχώνεστε όμως, είναι αρκετά για αγορά μιας πολύ καλής συσκευής. Εμείς ερευνήσαμε το θέμα και έχουμε να σας προτείνουμε τις 5 καλύτερες, κατά τη γνώμη μας, αυτή τη στιγμή.


Τα κριτήρια μας ήταν η συσκευή να είναι με καλό επεξεργαστή, αρκετή μνήμη, καλή οθόνη, καλές φωτογραφικές δυνατότητες, μπαταρία να κρατάει, διάφορα σύγχρονα κόλπα, όπως για παράδειγμα δακτυλικό αποτύπωμα, να είναι σύγχρονη, να μην ντρέπεσαι να την δει κάποιος, και και και.... Δηλαδή, βρε αδελφέ, τα πάντα - όλα. Και βασικότατο. Να έχει καλές "συστάσεις" από τους χρήστες.


Έτσι μετά από πολύωρη μελέτη και σύγκρουση απόψεων καταλήξαμε στην ακόλουθη πεντάδα.


5 θεση. Μία άγνωστη για το ελληνικό κοινό συσκευή Infinix Zero 8, Global έκδοση 8 GB - 128 GB επεκτάσιμη σε αυτόνομη υποδοχή (!). Τιμή 160 ευρώ.

(Όποιος ενδιαφερθεί θα μπορέσει τις αμέσως επόμενες ημέρες να διαβάσει δημοσίευση για την Infinix, η οποία έντονα θυμίζει την Xiaomi στα πρώτα της βήματα).

Android συσκευή Infinix Zero 8

Η συσκευή λειτουργεί με επεξεργαστή Helio G 90T (AnTuTu score 290 582), έχει μπαταρία 4500 mAh, πάρα πολύ καλή FHD+ TFT LCD οθόνη 6,85" (με μόλις 76,1 χιλ. πλάτος συσκευής !), ρυθμό ανανέωσης 90 Hz και 88% ratio (ωφέλιμη επιφάνεια !).

Κάμερες. Βασική 64 Mpx της Sony και άλλες τρεις 8-2-2 Mpx. Εμπρός έχει διπλή κάμερα - 16 Mpx της Samsung και άλλη μια 8 Mpx. Οι φωτογραφίες των μπροστινών είναι ικανοποιητικές, με δυνατό σημείο τις νυχτερινές λήψεις. Σε αυτό ανταγωνίζεται πολλά κινητά διπλάσιας και παραπάνω αξίας.

Το Infinix Zero 8 διαθέτει σύστημα ψύξης, δακτυλικό αποτύπωμα στην πλαϊνή πλευρά, audiojack. Η συσκευασία είναι καλύτερη και από τα περισσότερα πολύ πιο ακριβά κινητά τηλέφωνα και συμπεριλαμβάνει εκτός από τη θήκη, ακουστικά (!) και φορτιστή για γρήγορη φόρτιση.


Τα αρνητικά. Δεν διαθέτει NFC, κάτι που κατέβασε τη συσκευή αρκετές θέσεις στο top μας. Επίσης, προς το παρόν η αγορά γίνεται μόνο μέσω Aliexpress. Από μόνο του αυτό δεν είναι και ιδιαίτερο μειονέκτημα, αλλά πρέπει να συνυπολογιστεί το κόστος του εκτελωνισμού, δηλαδή άλλα περίπου 40 ευρώ τουλάχιστον, οπότε πάμε στα 200 ευρώ και. Επίσης, φωτογραφίες ημέρας, που θα μπορούσαν να είναι καλύτερες, όπως και η δυνατότητες της μπροστινής κάμερας και μέτριες ηχητικές δυνατότητες.


4 θέση. Xiaomi Redmi Note 10, Global έκδοση 6 GB - 128 GB επεκτάσιμη σε αυτόνομη υποδοχή (!). Τιμή 180 ευρώ.

Android συσκευή Xiaomi Redmi Note 10

Επεξεργαστής Snapdragon 678 (AnTuTu score 277 254), μπαταρία 5000 mAh, FHD+ Super Amoled οθόνη 6,43" με 83% ratio.

Κάμερες. Βασική 48 Mpx της Sony και άλλες τρεις 8-2-2 Mpx. Εμπρόσθια κάμερα 13 Mpx.

Η συσκευή διαθέτει σύστημα ψύξης, λειτουργία Hi-Res Audio με στερεοφωνικά ηχεία, δακτυλικό αποτύπωμα στην πλαϊνή πλευρά, audiojack, infrared.


Απόψεις χρηστών δεν υπάρχουν προς το παρών, αφού το Redmi Note 10 κυκλοφόρησε μόλις πριν από 9 ημέρες. Ξέροντας όμως τη Redmi, πιστεύουμε πως δεν θα μας απογοητεύσει και θα είναι αντάξιο να βρίσκεται στην πεντάδα.


Τα αρνητικά. Μία από τα ίδια. Δεν υπάρχει NFC. Στην πορεία ίσως βρεθούν και άλλα.


3 θέση. Xiaomi Poco X3, Global έκδοση 6 GB - 128 GB, επεκτάσιμη μνήμη σε slot ή με κάρτα SD ή δέυτερη SIM. Τιμή 175 ευρώ.

Android συσκευή Poco X3

Επεξεργαστής Snapdragon 732G (AnTuTu score 301 581), μπαταρία 5160 mAh, οθόνη 6,67" FHD+ LCD IPS με ρυθμό ανανέωσης 120 Hz (!) και 84% ratio.

Κάμερες. Η βασική είναι 64 Mpx της Sony, συν άλλες τρεις 13-2-2 Mpx. Η φωτογραφίες είναι καλής ποιότητας, χωρίς βέβαια να είναι εξαιρετικές. Η μπροστινή κάμερα είναι 20 Mpx.


Στα πλεονεκτήματα της συσκευής είναι ο ήχος Dual Stereo, το audiojack και infrared και το πιο σημαντικό, - NFC (επιτέλους). Επίσης διαθέτει σύστημα ψύξης και δακτυλικό αποτύπωμα στην πλαϊνή πλευρά.


Οι χρήστες θετικά εκτιμούν τις ηχητικές δυνατότητες, τις κάμερες και την λειτουργία της συσκευής συνολικά.


Τα αρνητικά. Όχι και τόσο καλές νυχτερινές φωτογραφίες, όπως επίσης τα συγκρατημένα σχόλια για την γενική εικόνα της συσκευής.


2 θέση. Xiaomi Redmi Note 8 Pro, Global έκδοση 6 GB - 128 GB, επεκτάσιμη μνήμη σε slot ή με κάρτα SD ή δέυτερη SIM. Τιμή 150 ευρώ.

Android συσκευή Xiaomi Redmi Note 8 Pro

Επεξεργαστής Helio G90 (AnTuTu score 292 510), μπαταρία 4500 mAh, οθόνη 6,53" FHD+ LCD IPS και 84% ratio.

Κάμερες. Η βασική είναι 64 Mpx της Samsung, συν άλλες τρεις 8-2-2 Mpx. Η φωτογραφίες στο φως της ημέρας είναι καλής ποιότητας, οι νυχτερινές όχι και τόσο. Η μπροστινή κάμερα είναι 20 Mpx, καλής ποιότητας.

Στα πλεονεκτήματα της συσκευής είναι το audiojack και infrared και το πιο σημαντικό και εδώ - το NFC. Επίσης διαθέτει σύστημα ψύξης και δακτυλικό αποτύπωμα στην πλαϊνή πλευρά.


Θετικά σχόλια για την γενική εικόνα, την λειτουργία και την απόδοση.


Αρνητικά. Η οθόνη δεν έχει να επιδείξει κάτι το ιδιαίτερο. Ηχητικές δυνατότητες, ποιότητα νυχτερινών φωτογραφιών.


1 θέση. Realme 7 Global έκδοση 8 GB - 128 GB επεκτάσιμη σε αυτόνομη υποδοχή (!). Τιμή 175 ευρώ.

Android συσκευή Realme 7

Επεξεργαστής Helio G95 (AnTuTu score 290 582), μπαταρία 5000 mAh, οθόνη 6,5" FHD+ LCD IPS με ρυθμό ανανέωσης 90 Hz και 85% ratio.

Κάμερες. Η βασική είναι 48 Mpx της Samsung, συν άλλες τρεις 8-2-2 Mpx. Η μπροστινή κάμερα είναι 16 Mpx. Οι φωτογραφικές δυνατότητες είναι ισορροπημένες για όλους τους φακούς σε αρκετά καλό επίπεδο και καμία δεν ξεφεύγει ούτε προς το καλύτερο, ούτε προς το χειρότερο.

Η συσκευή διαθέτει NFC, audiojack. Επίσης διαθέτει σύστημα ψύξης και δακτυλικό αποτύπωμα στην πλαϊνή πλευρά.


Σύμφωνα με τους χρήστες είναι η πιο ισορροπημένη συσκευή του top μας. Ιδιαίτερη μνεία αφορά την συνολική λειτουργία του τηλεφώνου. Όπως προαναφέραμε είναι το πιο ισορροπημένο και δίκαια κατακτά την πρώτη θέση.


ΥΓ. Έχετε άλλη άποψη ; Ευχαρίστως να την ακούσουμε (μάλλον, διαβάσουμε). Γράψτε τη γνώμη σας. Ποια κινητά της κατηγορίας τραβήξανε τη δική σας προσοχή, ποια θα θέλατε να ερευνήσουμε και, ίσως, διορθώσουμε την πεντάδα ;

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page