top of page

Η Asus παρουσίασε τα Zenfone 8 και Zenfone 8 Flip

Έγινε ενημέρωση: 22 Απρ 2022

Η πρώτη είναι πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση, η δεύτερη γεννά ερωτήσεις

Asus Zenfone 8 series

Μετά από κάποιες πληροφορίες για πιθανή αναβολή, η Asus τελικά παρουσίασε στις 12 Μαΐου τη σειρά Zenfone 8 με δύο συσκευές.


Asus Zenfone 8 - ένα compact flagship κινητό τηλέφωνο με Snapdragon 888, ιδανικό και για παιχνίδια.

Asus Zenfone 8

Η συσκευή έχει FHD+ Oled οθόνη 5,9 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης 120 Hz και πολύ υψηλή πυκνότητα, διαθέτει δακτυλικό αποτύπωμα στην οθόνη, λειτουργία Always on display και DC Dimming. Η επικάλυψη είναι με Gorilla Glass Victus.

Το Snapdragon 888 το καθιστά ως το πιο ισχυρό compact κινητό τηλέφωνο που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά.

Πίσω υπάρχει διπλή κάμερα με βασικό φακό 64 Mpx Sony IMX686 και ο δεύτερος φακός των 12 Mpx συνδυάζει τον ευρυγώνιο με το μάκρο. Η συσκευή καταγράφει 4K βίντεο με 120 fps και 8k με 24 fps. Η μπροστινή κάμερα είναι 12 Mpx, και αυτή της Sony. Παρόλα που η βασική κάμερα διαθέτει και οπτική σταθεροποίηση, οι φωτογραφίες δεν είναι το δυνατό σημείο του τηλεφώνου.

Το Zenfone 8 διαθέτει μπαταρία 4000 mAh με γρήγορη φόρτιση 30W. Είναι κατασκευασμένο από κράμα αλουμινίου και το βάρος του είναι μόλις 168 γραμμάρια.

Η εσωτερική μνήμη έχει δύο εκδόσεις τύπου LPDDR5 8 και 12 GB, ενώ ο αποθηκευτικός χώρος ή 128 ή 256 GB τύπου UFS 3.1. Δυνατότητα επέκτασης μνήμης δεν προβλέπεται. Τα γραφικά είναι Adreno 660. Το τηλέφωνο είναι 5G, διαθέτει NFC, Bluetooth 5.2, Wi-Fi 6, προστασία κατηγορίας IP68.

Τα ηχεία είναι στερεοφωνικά με λειτουργία Hi-Res και ενισχυτή Cirrus Ligic.

Καθόλου ευκαταφρόνητα χαρακτηριστικά !

Η τιμή αυτή τη στιγμή είναι 5558€ για την έκδοση 8/128 GB στο Aliexpress.


Asus Zenfone 8 Flip - ένα κινητό τηλέφωνο, που λίγοι θα θελήσουν να το αγοράσουν.

Asus Zenfone 8 Flip

Η συσκευή ελάχιστα διαφέρει από το Zenfone 8 όσον αφορά τα τεχνικά ζητήματα. Ίδιος επεξεργαστής, ίδια γραφικά, ίδια υλικά κλπ. Ας ρίξουμε μια ματιά στις διαφορές.

Η οθόνη είναι Amoled, αντί Oled, με ρυθμό ανανέωσης όμως 90 και όχι 120 Hz. Το Gorilla Glass είναι 6 και όχι 7.

Από τα πλεονεκτήματα πρέπει να αναφέρουμε την μπαταρία των 5000 mAh με 30W γρήγορη φόρτιση, τις λίγο καλύτερες φωτογραφικές δυνατότητες. Πάλι όμως κατώτερες των προσδοκιών, αν και το κινητό διαθέτει και οπτική σταθεροποίηση και οπτικό ζουμ και χρησιμοποιούνται αρκετά καλοί φακοί. Κάτι που είναι ακατανόητο για μία συσκευή που διαφέρει από όλες τις υπόλοιπες με των ξεχωριστό σχεδιασμό των καμερών, που υποτίθεται πως θα είναι το δυνατό σημείο. Τι να την κάνεις την εντυπωσιακή περιστρεφόμενη κάμερα, αν οι φωτογραφίες είναι μέτριες;

Η τιμή αρχικά θα είναι 799€ για την έκδοση 8/128 GB. Υπάρχει επίσης 16/256 GB.


Πηγή: Asus

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page