top of page

Η καινούργια σειρά Mi 11 της Xiaomi

Έγινε ενημέρωση: 24 Φεβ 2022

Η Xiaomi ρίχνει στην αγορά την καινούργια της σειρά Mi 11. Η συσκευή Mi 11 ήδη πωλείται και είναι η μόνη που αξίζει προσοχής ! Για τις υπόλοιπες υπάρχουν κατά κύριο λόγο φήμες.

Νέα κινητά σειράς Xiaomi Mi 11

Η Xiaomi συνεχίζει το βιολί της. Μας έχει "ζαλίσει" με την πληθώρα των συσκευών που παράγει εδώ και χρόνια. "Κάλο αυτό, έτσι έχεις πολλές επιλογές" θα έλεγε κανείς. Να που όμως οι περισσότερες από αυτές υπάρχουν μόνο για να υπάρχουν. Δεν προσφέρουν τίποτα. Είτε επαναλαμβάνουν τα "αδέλφια" τους, είτε δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα. Δυστυχώς το ίδιο συνέβη και αυτή τη φορά. Και λέω "δυστυχώς" ειλικρινά, διότι ήμουνα από τους πρώτους στην Ελλάδα που είχαν αποκτήσει πριν από πάρα πολλά χρόνια συσκευή της εταιρίας, η οποία τότε ήταν άγνωστη στο ευρύ κοινό, και για πολλά χρόνια ήμουνα και ακόμα παραμένω fun της, αν και η ίδια προσπαθεί με κάθε τρόπο να το σταματήσει. Άχρηστες συσκευές από τη μία, εκτόξευση τιμών από την άλλη.

Από τις πέντε συσκευές μόνο η μία αξίζει να την δει κανείς ως υποψήφια για αγορά.

Ελάτε να τα δούμε με τη σειρά.


Xiaomi Mi 11 Lite και Lite 5G

Android συσκευή Xiaomi Mi 11 Lite

Τίποτα το ιδιαίτερο. Δεν αξίζει ούτε καν σχολιασμό. Με μνήμη συσκευής 4 GB και αποθηκευτικό χώρο 64 GB χωρίς δυνατότητα επέκτασης σήμερα δεν πας πουθενά ! Τα υπόλοιπα συνηθισμένα και άνοστα. Επεξεργαστής Snapdragon 732G (Lite) και 765 (Lite 5G). Το Lite 5G δεν αξίζει αναφοράς καν, διότι το 5G του δεν κάνει για Ελλάδα. Μπαταρία 4250 mAh. Amoled οθόνη 6,67" FHD+, NFC, audiojack, infrared, δακτυλικό αποτύπωμα στην πλαϊνή πλευρά, και κάμερες - συνηθισμένες για την κατηγορία. Η τιμή είναι ακόμα άγνωστη, αλλά αν κοιτάξει κανείς την τιμή του μεγαλύτερου αδελφού (Mi 11) και με την τάση που έχει η Xiaomi τα τελευταία χρόνια στην τιμολογιακή της πολιτική τίποτα καλό μην περιμένετε. Με λίγα λόγια - σκέτη απογοήτευση.


Xiaomi Mi 11

Android συσκευή Xiaomi Mi 11

Είναι εκείνη από τις πέντε που λέγαμε, ότι αξίζει. Εάν είχε και μια πιο λογική τιμή, θα μπορούσε να γίνει top. Η Global έκδοση βγαίνει με 8/128 GB με τιμή 750 ευρώ και 8/256 GB με τιμή 800 ευρώ και δεν υπάρχει δυνατότητα επέκτασης μνήμης. Παρεμπιπτόντως η κινέζικη ακριβώς ίδια έκδοση κοστίζει 590 ευρώ που θα ήταν ότι καλύτερο για ανταγωνισμό. Ελπίζω στη συνέχεια η τιμή να λογικευτεί και στον υπόλοιπο κόσμο. Τα χαρακτηριστικά είναι τα εξής. Επεξεργαστής Snapdragon 888, Android 11 με "περίβλημα" MIUI V12. Dual Edge Amoled οθόνη 6,81" WQHD+ (δηλαδή 3200 x 1440 px), με ρυθμό ανανέωσης 120 Hz και ευαισθησία αφής 480 Hz, ενώ η ωφέλιμη επιφάνεια είναι 91% (!). Η συσκευή έχει στερεοφωνικά ηχεία (Harman-Kardon high quality stereo audio speakers), δακτυλικό αποτύπωμα στην οθόνη, σύστημα ψύξης, NFC, Infrared. Δεν διαθέτει audiojack. Οι κάμερες είναι αρκετά καλού επιπέδου, αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο που θα περίμενε κανείς από τη Xiaomi. Η βασική είναι 108 Mpx Samsung, ο ευρυγώνιος φακός 13 Mpx Omnivision και μάκρο φακός 5 Mpx Samsung. Η μπροστινή είναι 20 Mpx της Samsung. Τα σχόλια των χρηστών που αφορούν τις κάμερες είναι συγκρατημένα. Πάντως οπτική σταθεροποίηση και οπτικό ζουμ το κινητό διαθέτει.


Mi 11 Pro και Mi 11 Pro+

Android συσκευή Xiaomi Mi 11 Pro

Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες. Προς το παρών είναι γνωστό, ότι θα υπάρχει από μία έκδοση 8/256 GB για την αγορά της Κίνας. Από τα στοιχεία που υπάρχουν αυτή τη στιγμή δεν προκύπτουν κάποιες ιδιαίτερες διαφορές σε σχέση με το Mi 11, εκτός από την εμφάνιση και τις κάμερες, οι οποίες θα είναι οι εξής για το Mi 11 Pro : κύρια κάμερα 50 Mpx Samsung, ευρυγώνια 48 Mpx Sony και τηλεφακός μαζί με μάκρο 48 Mpx Sony. Πάντως οι ποιότητa των φωτογραφιών αναμένεται να είναι περίπου ίδια με αυτές της Mi 11. Δηλαδή, τι Γιάννης, τι Γιαννάκης. Όσον αφορά το Mi 11 Pro+ έχουμε ακόμα λιγότερες πληροφορίες. Το σίγουρο είναι, ότι δύσκολα θα υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των δύο.


Mi 11 Ultra

Android συσκευή Mi 11 Ultra

Στο διαδίκτυο υπάρχουν φωτογραφίες και βίντεο μίας ακόμη συσκευής - Ultra, με επιπλέον μικρή οθόνη στο πίσω μέρος δίπλα στις κάμερες. Υπάρχου και κάποια τεχνικά στοιχεία. Νομίζω όμως είναι νωρίς να μιλάμε για το συγκεκριμένο τηλέφωνο. Ας περιμένουμε λίγο, γιατί κάτι μου λέει, ότι θα υπάρχουν πολλές διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα σημερινά στοιχεία. Πιθανότατα θα έχουμε μία τελείως διαφορετική Xiaomi Mi και δεν είμαι σίγουρος πώς θα λέγεται Ultra. Όπως και να είναι ενδιαφέρον υπάρχει. Εδώ είμαστε, θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα σας ενημερώνουμε. Όποιος έχει πληροφορίες, είναι καλοδεχούμενες. Ελπίζω η Xiaomi να μας εκπλήξει θετικά και όχι αρνητικά.

Commentaires

Noté 0 étoile sur 5.
Pas encore de note

Ajouter une note
bottom of page