top of page

Νέα κινητά τηλέφωνα Sony Xperia 1 III και 5 III με επίκεντρο την εικόνα και τον ήχο

Έγινε ενημέρωση: 20 Απρ 2022

Η Sony παρουσίασε πριν από λίγο τα τρία καινούργια της smartphones της σειράς Mark III

Κινητά τηλέφωνα Sony Xperia 1 III & 5 III

Όπως αναμενόταν τα κυρίαρχα στοιχεία που πρόβαλε η εταιρία ήταν οι οπτικοακουστικές δυνατότητες των συσκευών. Ένα κλασικό για τη Sony ντιζάιν με όλα τα απαραίτητα σύγχρονα επιτεύγματα και για τα τρία τηλέφωνα.

Τα Xperia 1 III και 5 III ανήκουν στην κατηγορία flagship και το Xperia 10 III στην κατηγορία midrange. Ας ξεκινήσουμε με τα δύο πρώτα.

Και τα δύο βασίζονται στο κορυφαίο Snapdragon 888. Το Xperia 1 III θα έχει εκδόσεις 12/256 και 12/512 GB, ενώ το Xperia 5 III εκδόσεις 8/128 και 8/256 GB. Θα υπάρχει δυνατότητα επέκτασης μνήμης σε κοινό slot με την κάρτα SIM.

Η μπαταρία είναι 4500 mAh με γρήγορη φόρτιση στα 30W και 50% σε 30 λεπτά. Ο μεγαλύτερος "αδελφός" έχει και ασύρματη φόρτιση. Η Sony εγγυάται 3 έτη καλής λειτουργίας της μπαταρίας.

Η οθόνη είναι Oled με ρυθμό ανανέωσης 120 Hz. Το Xperia 1 III έχει οθόνη 4K των 6,5" με επίστρωση Gorilla Glass Victus, ενώ το Xperia 5 III FHD+ των 6,2" με Gorilla Glass 6. Η αναλογία διατηρείται κλασική για τη Sony και είναι 21:9 με υποστήριξη HDR. Και τα δύο τηλέφωνα έχουν προστασία από σκόνη και νερό IP 65/68.

Το Xperia 1 III έχει διαστάσεις 165 х 71 х 8,2 χιλ. και βάρος 186 γραμμάρια.

Το Xperia 5 III έχει διαστάσεις 157 х 68 х 8,2 χιλ. και βάρος 168 γραμμάρια.


Τα κυριότερα χαρακτηριστικά είναι οι κάμερες. Και τα δύο τηλέφωνα έχουν σύστημα μεταβλητών τηλεφακών με διακύμανση από 70 χιλ. εώς 105 χιλ., κάτι που αντιστοιχεί σε οπτικό ζουμ από 2,9 έως 4,4. Η κύρια κάμερα χρησιμοποιεί τον παλιό καλό αισθητήρα Exmor RS 12MP 1/1,7 " (Αυτό για άλλη μία φορά αποδεικνύει πως τα Mpx δεν είναι και το πιο σημαντικό στοιχείο στην ποιότητα των φωτογραφιών). Ο δεύτερος αισθητήρας είναι και αυτός 12MP, αλλά 1/2,6" με διάφραγμα f/2.2 και αυτόματη εστίαση. Ο τρίτος αισθητήρας είναι 12MP 1/2,9" με διάφραγμα f/ 2.3 ή f/ 2.8 ανάλογα με το εστιακό μήκος που χρησιμοποιείτε και διαθέτει σταθεροποίηση οπτικής εικόνας. Το ψηφιακό ζουμ μπορεί να φτάσει το ισοδύναμο των 300 mm και η Sony το αποκαλεί ζουμ σούπερ ανάλυσης (AI). Για βελτίωση της απόδοσης τοποθετήθηκαν φακοί ZEISS με επίστρωση T. Υπάρχουν και άλλα τεχνικά στοιχεία, τα οποία όμως είναι κατανοητά μόνο στους ειδικούς. Εκείνο το οποίο έχει σημασία είναι, ότι η Sony διαβεβαιώνει πως πέτυχε να μεταφέρει της δυνατότητες της γνωστής α-κάμερας της φωτογραφικής της μηχανής στο κινητό, συμπεριλαμβανομένη και την πολύ γρήγορη εστίαση (30 msec) και τη σειρά 20 λήψεων το δευτερόλεπτο. Αυτό κατακόρυφα βελτιώνει τις φωτογραφίες που τραβάμε εν κινήσει, δίνοντας την καθαρότητα της εικόνας και την λεπτομέρεια. Η μπροστινή κάμερα είναι 8 Mpx και είναι ίδια με την προηγούμενη σειρά.

Ως δυνατό στοιχείο η Sony αναφέρει και τις δυνατότητες για 4K βίντεο στα 120 fps με πολύ καθαρή εικόνα.


Ένα άλλο δυνατό στοιχείο των συσκευών είναι ο ήχος και οι δυνατότητες στα παιχνίδια. Εφόσον η εταιρία τις κατατάσσει και στην κατηγορία των gaming, αυτό εξυπακούεται. Και οι δύο συσκευές διαθέτουν ισχυρά στερεοφωνικά ηχεία με ισοσταθμιστή και δυνατότητα αναπαραγωγής ήχου 360 Reality Audio. Η εικόνα έχει σύστημα "μείωσης θόλωσης κίνησης" 240Hz για τα παιχνίδια. Υπάρχει επίσης βελτίωση ορατότητας σε σκιές, δυνατότητα εγγραφής παιχνιδιού και "rewind time recording" (εγγραφή των τελευταίων 30 δευτερολέπτων που προηγήθηκαν του πατήματος κουμπιού εγγραφής).

Οι τιμές ακόμα είναι άγνωστες. Πιθανολογείται πως το Xperia 1 III θα κοστίζει περίπου 1300$, ενώ το Xperia 5 III περίπου 1100$. Οι πωλήσεις θα αρχίσουν προς το καλοκαίρι.

Sony Xperia 1 III

Το Sony Xperia 10 III επειδή διαφέρει αρκετά από τα δύο προηγούμενα θα το δούμε ξεχωριστά.


Πηγή: Sony

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page