top of page

OnePlus 8 - από τα καλύτερα value for money κινητά τηλέφωνα της ελληνικής αγοράς

Έγινε ενημέρωση: 6 Μαρ 2022

Επεξεργαστής Snapdragon 865, Amoled οθόνη, στερεοφωνικά ηχεία και πάρα πολύ καλές κάμερες με τιμή 340€

OnePlus 8

Ένα από τα κορυφαία smartphones της ελληνικής αγοράς όσον αφορά τη σχέση τιμή/ποιότητα και value for money αναμφισβήτητα είναι το OnePlus 8. Αυτή τη στιγμή η συσκευή στο επίσημο ελληνικό site της εταιρίας κοστίζει 399€, ενώ στο διαδίκτυο η χαμηλότερη τιμή του για αγορά από ελληνικό κατάστημα είναι 340€. Τιμή απίστευτη, αν αναλογιστεί κανείς, ότι πριν από 6 μήνες το κόστος ήταν πάνω από 600€.


Πάμε να δούμε τι παίρνουμε με αυτά τα λεφτά.

Επεξεργαστής Snapdragon 865, γραφικά Adreno 650, 8 GB μνήμη RAM τύπου LPDDR4X, 128 GB αποθηκευτικός χώρος τεχνολογίας UFS 3.0 χωρίς δυνατότητα επέκτασης.

Η Dual Edge οθόνη είναι 6,55" Amoled με FHD+ ανάλυση, με ρυθμό ανανέωσης 90 Hz, προηγμένες λειτουργίες HDR10+ και DCI-P3, με Always on Display, δακτυλικό αποτύπωμα στην οθόνη και 100% NTSC. Η επικάλυψη της οθόνης είναι από Gorilla Glass 6.

Η συσκευή διαθέτει στερεοφωνικά ηχεία με λειτουργία Dolby Atmos, κάλυψη 5G δικτύων, σύστημα ψύξης, NFC, μπαταρία 4300 mAh με γρήγορη φόρτιση 30W.

Κάμερες. Η μπροστινή είναι 16 Mpx (Sony IMX471 Exmor RS ) με διάφραγμα ƒ/2.45. Η πίσω είναι τριπλή με βασικό αισθητήρα 48 Mpx (Sony IMX586 Exmor RS) με διάφραγμα ƒ/1.75, ευρυγώνιο φακό 16 Mpx με διάφραγμα ƒ/2.2 και μάκρο φακό 2 Mpx με διάφραγμα ƒ/2.4. Το τηλέφωνο διαθέτει οπτική σταθεροποίηση εικόνας, 4k video με 60 fps, 8k video με 30 fps.

Το OnePlus 8 είναι κατασκευασμένο από κράμα αλουμινίου σε συνδυασμό με γυαλί, έχει βάρος 180 γραμμάρια και διαστάσεις 160,2 Χ 72,9 Χ 8,0 χιλιοστά.


Εντυπώσεις από την χρίση του τηλεφώνου.

Είναι ένα πολύ προσεγμένο. Είναι ωραίο και δείχνει ωραίο. Η πίσω επιφάνεια καθρεφτίζει (μαζεύει αρκετές δακτυλιές) και αλλάζει απόχρωση ανάλογα με την οπτική γωνία. Η συσκευή έχει ιδανικές διαστάσεις για μια μεσαία παλάμη, αλλά εύκολα ξεγλιστράει και θέλει προσοχή.

Η οθόνη είναι από τα πιο δυνατά σημεία του κινητού και αυτό διότι έχει την πολύ σωστή απόδοση χρωμάτων. Το δακτυλικό αποτύπωμα ανταποκρίνεται άψογα. Υπάρχει και η αναγνώριση προσώπου.

Οι φωτογραφίες της συσκευής είναι από καλές έως πολύ καλές ανάλογα με τις συνθήκες λήψεων. Η selfie κάμερα είναι πολύ καλή. Σε καλό επίπεδο είναι και οι δυνατότητες βίντεο.

OnePlus 8

Το λειτουργικό (Oxygen OS 11) είναι πάρα πολύ καλό, εύχρηστο και κάποια μικρά "κόλπα", τα οποία κάνουν την χρίση του κινητού διασκεδαστική.

Όσον αφορά την παραγωγικότητα, δεν χρειάζονται πολλές κουβέντες, - είναι top. Όλα λειτουργούν γρήγορα και άψογα.

Η μπαταρία κρατάει 1,5 ημέρα με λογική χρίση της συσκευής, χωρίς όμως ουσιαστικούς περιορισμούς. Η πλήρης φόρτιση χρειάζεται περίπου μία ώρα.


Συμπέρασμα. Από τις τρεις - τέσσερις καλύτερες επιλογές αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.


Ετικέτες:

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page