top of page

Παρουσίαση του αναδιπλούμενου κινητού τηλεφώνου Samsung Galaxy Z Fold3

Έγινε ενημέρωση: 6 Μαρ 2022

Ήρθε με κάμερα κάτω από την οθόνη, stylus και προστασία από νερό

Νέο κινητό τηλέφωνο Samsung Galaxy Z Fold3

Η χθεσινή παρουσίαση της Samsung είχε ως κύριο πιάτο τα δύο αναδιπλούμενα smartphones, τα οποία περιμέναμε εδώ και καιρό. Και απ' ότι φαίνεται άξιζε.

Το Galaxy Z Fold3 μάλλον δεν απογοητεύει. Είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα συσκευή με μερικές πρωτοποριακές λύσεις και με πολύ καλά χαρακτηριστικά.

Μόλις προχθές είχαμε την πρεμιέρα του Xiaomi Mi Mix 4 με την μπροστινή κάμερα "αόρατη" κάτω από την οθόνη (under display camera) και αμέσως την επομένη ήρθε άλλη μία συσκευή με την ίδια πρόταση. Αλλά ας τα πάρουμε με τη σειρά.

Το Z Fold3 βασίζεται στον ισχυρότερο με τα σημερινά δεδομένα επεξεργαστή Snapdragon 888, συνδυάζεται με επίσης κορυφαία κάρτα γραφικών Adreno 660, 12 GB μνήμη RAM (LPDDR5) και δύο επιλογές αποθηκευτικού χώρου τύπου UFS 3.1 - 256 ή 512 GB. Δυνατότητα επέκτασης μνήμης δεν προβλέπεται. Όπως βλέπουμε όλα τα χαρακτηριστικά είναι top.

Η εξωτερική οθόνη των 6,2 ιντσών είναι Super Amoled, έχει ανάλυση 832 x 2268 px (FHD), ρυθμό ανανέωσης 120 Hz, διαθέτει λειτουργία Always On Display και HDR10+.

Η εσωτερική οθόνη είναι 7.6" Dynamic Amoled, FHD+ (2208 x 1768 px), 5:4 aspect ratio,

HDR10+, λειτουργί Always On Display, ρυθμό ανανέωσης 120 Hz (dynamic).

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στο stylus (S-Pen). Εδώ υπάρχουν δύο επιλογές : S Pen Fold Edition χωρίς Bluetooth και S Pen Pro. Και τα δύο υποστηρίζουν λειτουργία Air Command, δηλαδή αυτόματη ενεργοποίηση του S-Pen με την έναρξη της χρίσης του και με διάφορες επιλογές. Η Pro έκδοση διαθέτει επιπλέον λειτουργία Air Actions, δηλαδή διαχείριση οθόνης με τις κινήσεις του stylus, δυνατότητα σύνδεσης με διάφορες συσκευές και θύρα USB. Με το S-Pen μπορείτε να γράφετε σημειώσεις, να ζωγραφίζετε, να χειρίζεστε το τηλέφωνο.

Samsung Galaxy Z Fold3

Η συσκευή έχει δύο selfie κάμερες. Η κανονική στην εξωτερική οθόνη (όταν το τηλέφωνο είναι αναδιπλωμένο) έχει ανάλυση 10 Mpx και δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο. Η δεύτερη στην εσωτερική οθόνη (όταν το τηλέφωνο είναι "ξεδιπλωμένο"), όπως ήδη αναφέραμε, βρίσκεται κάτω από την οθόνη είναι με διάφραγμα f/1.8 και 4 Mpx (ultrapixels) ανάλυση.

Η βασική κάμερα είναι τριπλή με 12 Mpx ο κάθε αισθητήρας (βασικός, ευρυγώνιος και τηλεφακός), με οπτική σταθεροποίηση της εικόνας, 2Χ οπτικό ζουμ, 123º Ultra wide angle lens και καταγραφή 4k video στα 60 fps.

Το Samsung Galaxy Z Fold3 υποστηρίζει 5G δίκτυα, διαθέτει στερεοφωνικά ηχεία με λειτουργία Dolby Atmos και AKG audio, NFC, προστασία από νερό και σκόνη (IPX8). Το δακτυλικό αποτύπωμα είναι στο πλάι.

Η μπαταρία είναι 4400 mAh με γρήγορη ενσύρματη φόρτιση 25W, ασύρματη 15W και αντίστροφη 9W.

Samsung Galaxy Z Fold3

Το τηλέφωνο είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και γυαλί Gorilla Glass (πίσω - Victus, πάνω στην κάμερα - DX). Οι διαστάσεις είναι 158,2 Χ 67,1 Χ 14,4 χιλιοστά (αναδιπλωμένο), 158.2 x 128.1 x 6.4 χιλιοστά. Το βάρος είναι 271 γραμμάρια.

Και η τελευταία πληροφορία : οι τιμές θα είναι κοντά στο δύο χιλιάρικα.


Πηγή: Samsung

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page