top of page

Παρουσίαση του καινούργιου camera phone Sony Xperia 1 IV

Ακόμα πιο βελτιωμένα είναι τα χαρακτηριστικά της κάμερας σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο

Sony Xperia 1 IV

Η τέταρτη γενιά της "ναυαρχίδας" της Sony έρχεται με ακόμα πιο βελτιωμένα χαρακτηριστικά, που αφορούν τις κάμερες. Η εταιρία προσπαθεί να δημιουργήσει το "απόλυτο" τηλέφωνο - φωτογραφική μηχανή. Η αποστολή είναι δύσκολη, αλλά η πρόοδος είναι δεδομένη.

Καλύτερος έγινε ο περισκοπικός φακός, ο οποίος πλέον έχει μεγαλύτερη εστιακό βάθος (από 85 έως και 125 χιλιοστά), γεγονός που βελτιώνει τις δυνατότητες του οπτικού ζουμ. Επιπλέον, και στους τρεις φακούς της βασικής κάμερας υπάρχει τώρα η δυνατότητα καταγραφής 4k HDR βίντεο με 120 fps. Σημαντικό ρόλο στην βελτίωση της ποιότητας των φωτογραφιών και του βίντεο θα παίζει και η ύπαρξη πληθώρας έξυπνων αλγόριθμων. Το κερασάκι στην τούρτα συμπληρώνει το ξεχωριστό κουμπί κλείστρου στο πλάι, το οποίο θα δίνει την επιπλέον αίσθηση χειρισμού φωτογραφικής μηχανής και όχι κινητού.

Sony Xperia 1 IV cams

Η βασική κάμερα είναι τριπλή (βασική, ευρυγώνια και τηλεσκοπική) των 12 Mpx (τα χαρακτηριστικά βλέπετε στην εικόνα) και υπάρχει ο επιπλέον αισθητήρας ToF. Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι οι φακοί είναι Zeiss T*, η ευρυγώνια έχει γωνία λήψης 124 μοιρών και υπάρχει η οπτική και ψηφιακή σταθεροποίηση της εικόνας. Η selfie κάμερα είναι 12 Mpx με πολύ καλά στοιχεία και αυτή.

Κατά πόσο το Sony Xperia 1 IV θα μπορέσει να συναγωνιστεί τα κορυφαία στον τομέα των φωτογραφιών και βίντεο συσκευών θα ξέρουμε μετά από κάποιους μήνες.

Sony Xperia 1 IV

Το Sony Xperia 1 IV έχει επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen με προηγμένο σύστημα ψύξης για αποφυγή υπερθέρμανσης, γραφικά Adreno 730 και μία μόνο έκδοση (τουλάχιστον για την ώρα) με 12 GB μνήμη RAM και 256 GB αποθηκευτικό χώρο. Ο τελευταίος μπορεί να επεκταθεί έως 1 TB σε αυτόνομη υποδοχή.

Εντυπωσιακή είναι η Amoled οθόνη των 6,5 ιντσών με ανάλυση WQHD+ (3840 х 1644 px), 120 Hz ρυθμό ανανέωσης, 240 Hz ευαισθησία αφής και με λειτουργίες DCI-P3 100 %, CinemaWide και 10 bit. Επίσης, σημαντικό είναι, ότι διαθέτει ξεχωριστό επεξεργαστή X1 Mobile.

Η συσκευή διαθέτει μπαταρία 5000 mAh με γρήγορη ενσύρματη φόρτιση 30W, με ασύρματη τύπου Qi και με αντίστροφη ασύρματη. Στη διάθεση του κατόχου υπάρχει το δακτυλικό αποτύπωμα στο πλάι, η υποδοχή για ακουστικά, τα στερεοφωνικά ηχεία με Hi-Res Audio, Dolby Atmos και άλλες βελτιώσεις ήχου, τα WiFi 6, Bluetooth 5.2, NFC και 5G. Υπάρχει και η προστασία από νερό IP65/68.

Το τηλέφωνο έχει ως βάση το κράμα αλουμινίου και υπάρχει επικάλυψη με Gorilla Glass 7 Victus και μπροστά και πίσω (ματ). Εμφανισιακά σχεδόν δε διαφέρει από το προηγούμενο μοντέλο (Xperia 1 III) και και έχει τα ίδια χρώματα: μαύρο, λευκό και μωβ.

Οι διαστάσεις του είναι 165 x 71 x 8,2 χιλιοστά και το βάρος 185 γραμμάρια.

Η τιμή του είναι 1520€.


Πηγές: sony, mobiltelefon

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page