top of page

Παρουσίαση νέων κινητών τηλεφώνων Realme 8 και Realme 8 Pro πριν από λίγο

Έγινε ενημέρωση: 5 Απρ 2022

Δύο "δυνατοί παίκτες" μπαίνουν στην αγορά των κινητών τηλεφώνων. Η Realme υπόσχεται εκπληκτικές φωτογραφίες και αξέχαστη εμπειρία χρήσης.

Realme 8 & 8 Pro

Πριν από δύο ώρες η Realme σε μια ωραία παρουσίαση μας σύστησε τη σειρά 8. Το μερίδιο του λέοντος, όπως και αναμενόταν, ήταν αφιερωμένο στο Realme 8 Pro, και ιδίως στην βασική του κάμερα των 108 Mpx. Η εταιρία δεν παρέλειψε να τονίσει τον προσανατολισμό της στην αγορά της Ινδίας (φυσικά), μας παρουσίασε το καινούργιο λειτουργικό Realme UI 2.0 βασισμένο στο Android 11, παρουσίασε καινούργια ακουστικά και δύο "έξυπνες συσκευές" (μια ζυγαριά και μια λάμπα !)


Realme 8


Υλικό - plastic με πολύ ωραία επεξεργασία και ντιζάϊν σε ωραία απόχρωση χρωμάτων (μαύρο, ασημί). Παρόλο που το υλικό είναι πλαστικό (κάτι που δεν αναφέρθηκε), η πίσω επιφάνεια είναι αρκετά ελκυστική, ιδιαίτερα για τη νεολαία. Δίνει την αίσθηση πιο πλούσιου υλικού. Το βάρος της συσκευής είναι μόλις 177 γρ. και το πάχος 7,99 χιλ.

Επεξεργαστής Helio G95. Τρεις εκδόσεις 4/128, 6/128 και 8/128 GB (με επέκταση σε κοινό με την SIM κάρτα slot, απ' ότι λένε οι πληροφορίες, διότι η εταιρία δεν ανέφερε τίποτα).

Μπαταρία 5000 mAh με γρήγορη φόρτιση 30 W και 65 λεπτά για πλήρη φόρτιση.

Οθόνη: 6,4" Super Amoled Fullscreen FHD+ με 80% ωφέλιμη επιφάνεια και ρυθμό ανανέωσης 90 Hz.

Υπάρχει το δακτυλικό αποτύπωμα στην οθόνη, έχει NFC και audiojack.

Κάμερες. Βασική 64 Mpx, ευρυγώνιος φακός 8 Mpx, λειτουργία πορτρέτου 2 Mpx και ultra μάκρο φακός 2 Mpx με δυνατότητα λήψης στα 4 εκατοστά (!)

Εμπρόσθια κάμερα 16 Mpx.


Realme 8 Pro


Υλικό - ανθεκτικό πλαστικό με ειδική επεξεργασία τις πίσω επιφάνειας με 3D Laser, κάτι που προσδίδει πολύ ωραία αίσθηση οπτικά και στην αφή (αν πιστέψουμε τον παρουσιαστή). Η συσκευή θα βγαίνει σε τρία χρώματα - μαύρο, γαλάζιο και κίτρινο (η τελευταία είναι και η πιο εντυπωσιακή με την επιγραφή στην πίσω μεριά και το περίβλημα γύρο από τις κάμερες να φωσφορίζουν). Εμφανισιακά οι συσκευές δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από κανέναν ανταγωνιστή.

Επεξεργαστής Snapdragon 720G, δύο εκδόσεις με μνήμη 6/128 και 8/128 GB (ίσως με επέκταση σε αυτόνομη υποδοχή).

Μπαταρία 4500 mAh με γρήγορη φόρτιση στα 50 W και χρόνο φόρτισης 47 λεπτά. Η συσκευή είναι εφοδιασμένη με σύστημα Super power mode, το οποίο επιτρέπει η αποφορτισμένη στα 5% μπαταρία να παραμένει "ζωντανή" 32 ώρες (!)

Οθόνη: 6,4" Super Amoled Fullscreen FHD+ με 83% ωφέλιμη επιφάνεια και ρυθμό ανανέωσης 90 Hz.

Διαθέτει δακτυλικό αποτύπωμα στην οθόνη, NFC, audiojack, Hi-Res Audio.

Κάμερες. Η βασική είναι 108 Mpx Capture Infinity, ευρυγώνιος φακός 8 Mpx, λειτουργία πορτρέτου 2 Mpx και μάκρο φακός 2 Mpx με δυνατότητα λήψης στα 4 εκατοστά.

Εμπρόσθια κάμερα 32 Mpx

Η βασική κάμερα και γενικά οι φωτογραφικές ικανότητες της συσκευής ήταν και το κύριο πιάτο της παρουσίασης. Για να μην σας ζαλίσω με τα πολλά τεχνικά χαρακτηριστικά και τους όρους (που στο κάτω κάτω δεν μας λένε και τίποτα), θα αναφέρω μόνο τα εξής και πάντα σύμφωνα με την εταιρία.

Η κάμερα δεν έχει ούτε οπτική σταθεροποίηση, ούτε οπτικό ζουμ. Παρ' όλα αυτά η εταιρία τόνισε, ότι το υπάρχον ονομαζόμενο 3X Ultra Zoom της συσκευής αποδίδει καλύτερα από το οπτικό και για να μας πείσει παρουσίασε φωτογραφίες σε σύγκριση. Επίσης στάθηκε στις πολύ καλές δυνατότητες της μπροστινής κάμερας με πληθώρα δυνατοτήτων και στην μάκρο κάμερα. Φυσικά έχει τονιστεί πολλές φορές το γεγονός, ότι η κύρια κάμερα των 108 Mpx (παρεμπιπτόντως είναι της Samsung, αν και αυτό δεν αναφέρθηκε καθόλου) έχει ανάλυση 12000 Χ 9000, το μέγεθος αισθητήρα είναι 1/1.52" (!) Άλλο στοιχείο το οποίο ανέφερε η Realme ως ατού είναι το ονομαζόμενο Ultra Clear σύστημα, το οποίο "καθαρίζει" τις εικόνες και σε συνδυασμό με το λογισμικό δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Το Realme 8 Pro είναι 5G, αλλά όχι για τις δικές μας συχνότητες.


Τιμές. Προς το παρών υπάρχει πληροφορία μόνο για το Realme 8 Pro 8/128 GB Global έκδοση στο Aliexpress με 220 €. Τιμή άκρος δελεαστική. Στον ιστότοπο της εταιρίας η τιμή που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι 279 €.


Πηγή: Realme



Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page