top of page

Ρυθμός ανανέωσης οθόνης 90 Hz, 120 Hz και 144 Hz - Πόσο απαραίτητος είναι;

Έγινε ενημέρωση: 24 Φεβ 2022

Η οθόνη ενός smartphone είναι ένα από τα βασικά κριτήρια επιλογής κινητού τηλεφώνου. Και πως να μην είναι ; Όσο καλή συσκευή και να έχουμε, εάν η οθόνη είναι μέτρια χάνεται και η αίσθηση του ωραίου.

Χρήσιμα για android συσκευές

Το να είναι καλή μια οθόνη πρέπει να ανταποκρίνεται σε πολλές απαιτήσεις : χρώματα, φωτεινότητα, να φαίνεται καλά κάτω από το φως της ημέρας και πολλά άλλα. Τα τελευταία χρόνια μπήκε στο λεξιλόγιο η έννοια "ρυθμός ανανέωσης οθόνης". Το στάνταρ είναι 60 Hz. Για να θεωρείτε καλή η οθόνη πρέπει πλέων να έχει υψηλότερο ρυθμό, δηλαδή 90, 120 ή ακόμα και 144 Hz.

Όσο πιο υψηλός είναι ο ρυθμός ανανέωσης τόσο καλύτερες ποιοτικά εικόνες θα έχουμε στην οθόνη και τόσο πιο γρήγορα και "απαλά" θα ανανεώνονται στις κινήσεις. Αυτό ιδιαίτερα μπορεί να φανεί στη γρήγορη κίνηση του περιεχομένου της οθόνης (πάνω - κάτω, δεξιά - αριστερά) και στα παιχνίδια.

Το βασικό ερωτηματικό που προκύπτει σήμερα με τον ρυθμό ανανέωσης είναι, - κατά πόσο απαραίτητος είναι, και αυτό διότι λίγες ακόμα εφαρμογές τον υποστηρίζουν. Φανταστείτε να έχετε πληρώσει αρκετά λεφτά παραπάνω για να έχει το κινητό σας 5G και η περιοχή που συνέχεια βρίσκεστε να μην το έχει το ρημάδι.


Συμβουλή. Αν η συσκευή σας έχει υψηλό ρυθμό ανανέωσης, πως μπορείτε να ελέγξετε τις εφαρμογές που τον υποστηρίζουν ;

Πηγαίνουμε στις "ρυθμίσεις", μετά στην ενότητα "σχετικά με την συσκευή", μετά βρίσκουμε τον "αριθμό έκδοσης" και τον κλικάρουμε πολλές φορές μέχρι να εμφανιστεί ένδειξη "δικαιώματα προγραμματιστή" (ή κάτι παρόμοιο). Αφού το πετύχουμε, πηγαίνουμε στην ενότητα "σύστημα", από εκεί " επιλογές για προγραμματιστή", μετά στο "εντοπισμός σφαλμάτων" και εκεί βρίσκουμε "μετρητής ρυθμού ανανέωσης" και τον ενεργοποιούμε. Στην αριστερή επάνω γωνία της οθόνης θα εμφανιστεί με πράσινα ο μετρητής.


Προσοχή ! Εάν δεν είσαστε σίγουροι για καθετί πάτε να κάνετε, μην το επιχειρήσετε !

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page