top of page

Τα 5 καλύτερα κινητά τηλέφωνα android μέχρι 150 €, Μάρτιος 2021

Έγινε ενημέρωση: 30 Νοε 2021

Τι κινητό αγοράζω σήμερα με 150 € ; Μελετήσαμε το θέμα και σας προτείνουμε τις καλύτερες επιλογές ανάλογα με τις απαιτήσεις σας.

Το ζήτημα επιλογής καινούργιου κινητού τηλεφώνου συχνά εξελίσσεται σε χρονοβόρα διαδικασία, ιδίως όταν το ποσό που μπορούμε να διαθέσουμε για αγορά είναι περιορισμένο, ας πούμε 150 €. Για να μην σπάτε το κεφάλι σας και να μην χάνετε χρόνο εμείς ψάξαμε το θέμα και σας παρουσιάζουμε τα συμπεράσματά μας.

Πρέπει να συμφωνήσουμε, ότι ο καθένας μας έχει δικά του κριτήρια επιλογής. Οπότε αποφασίσαμε να αλλάξουμε το κλασσικό σχήμα επιλογής μιας πεντάδας από το ένα έως το πέντε. Πρώτα διαλέξαμε πέντε συσκευές, οι οποίες είναι, κατά τη γνώμη μας, και οι καλύτερες στη συνολική αξιολόγηση. Στη συνέχεια βγάλαμε νικητή (ή νικητές) ανάλογα με το κριτήριο αξιολόγησης.


Τα πέντε καλύτερα κινητά τηλέφωνα είναι (η σειρά είναι τυχαία) :

Xiaomi Redmi Note 9 (146€), Xiaomi Poco M3 (136€), Xiaomi Redmi Note 8 (143€), Xiaomi Redmi 9 (125€) και Xiaomi Redmi 9T (140€*)

Εμφάνιση, σχεδιασμός, υλικά: Redmi 9T, Poco M3

Το Redmi 9T είναι από καλής ποιότητας πλαστικό υλικό, έχει όμορφη νεανική εμφάνιση με επιλογές extream χρωμάτων. Το Poco M3 έχει ως υλικό το polycarbonate με διαφορετικότητα σχεδιασμού πίσω επιφάνειας.


Επεξεργαστής, ισχύς: Redmi 9 (Mediatec Helio G80), Redmi Note 9 (Mediatec Helio G85). Όλες οι υπόλοιπες συσκευές ακολουθούν σε κοντινή απόσταση.


Οθόνη: Redmi Note 8, Redmi 9T

Ένα από τα βασικότερα κριτήρια. Όλες οι συσκευές έχουν οθόνη FHD+ LCD IPS. Οι δύο νικητές προσφέρουν όμως καλύτερη εικόνα (ιδίως στη λιακάδα), αν και οι διαφορές είναι μικρές, με εξαίρεση το Poco M3, για το οποίο οι απόψεις χρηστών είναι πολύ συγκρατημένες.


Κάμερες : Redmi 9T

Οι διαφορές είναι μικρές. Το Redmi 9T έχει ένα μικρό προβάδισμα, ιδίως στις φωτογραφίες ημέρας.


Ήχος: Redmi 9T, Poco M3

Και τα δύο κινητά έχουν στερεοφωνικά ηχεία και την εκτίμηση των χρηστών. Κοντά είναι και το Redmi 9, αν και χωρίς στερεοφωνικές δυνατότητες.


Συνδεσιμότητα (δίκτυο, WiFi, NFC): Redmi Note 9, Redmi 9T

Και τα δύο έχουν NFC, όπως και το Redmi 9, αλλά το τελευταίο υστερεί στη δυνατότητα λήψης σήματος δικτύου και WiFi.


Μπαταρία: Redmi 9T, Poco M3

Έχουν μπαταρία 6000 mAh. Ακολουθούν Redmi 9 και Redmi Note 9 με 5020 mAh.


Συνολική αξιολόγηση. Θεωρούμε, ότι το Xiaomi Redmi 9T είναι ο απόλυτος κυρίαρχος της κατηγορίας των κινητών συσκευών με τιμή μέχρι 150 €. Η συσκευή αυτή τη στιγμή κοστίζει στην Ελλάδα 220€. Επειδή είναι καινούργια στην αγορά (κυκλοφόρησε μόλις πριν από δύο μήνες), πιθανότατα η τιμή θα πέσει. Ειδάλλως υπάρχει η λύση αγοράς της συσκευής στο διαδίκτυο από ευρωπαϊκή χώρα (για να αποφύγετε δασμούς) με τιμή 140 € (μαζί με τα έξοδα αποστολής) στο eBay. Αξίζει!


Διαβάστε περισσότερα για αξιολόγηση καινούργιων συσκευών του 2021 σε διάφορες κατηγορίες τιμών.










Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page