top of page

Τα καλύτερα κινητά τηλέφωνα του 2023

Έγινε ενημέρωση: 26 Μαΐ

Διαλέξαμε τα καλύτερα κινητά του 2023 ανά κατηγορία από εκείνα που ήδη κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα

τα καλύτερα κινητά του 2023

Το 2023 σε λίγες ώρες θα είναι παρελθόν. Η χρονιά αυτή έφερε στην αγορά μία πληθώρα android κινητών τηλεφώνων και εμείς βάσει της παράδοσης παρουσιάζουμε τα καλύτερα κινητά του 2023, κατά τη γνώμη μας, σε δώδεκα κατηγορίες. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά της κάθε συσκευής μπορείτε να δείτε σε αντίστοιχη ανάρτηση, κλικάροντας το τηλέφωνο που σας ενδιαφέρει.


Το καλύτερο Android κινητό της χρονιάς (Bets overall) - Samsung Galaxy S23 Ultra


Η τιμή του στο τέλος της χρονιάς σταθεροποιήθηκε στα €830 (8/256 GB). Κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο σε μαύρο, λευκό, πράσινο, μωβ και μπεζ χρώματα.


τα καλύτερα κινητά του 2023 - Samsung Galaxy S23 Ultra

Αναμφισβήτητα κερδίζει την μάχη για το best overall κινητό του 2023, αφήνοντας πολύ πίσω το δεύτερο Google Pixel 8 Pro. Δεν είναι απλά μία "ναυαρχίδα", είναι ένα "αεροπλανοφόρο". Και αυτό δεν είναι μόνο η δική μας γνώμη, τα περισσότερα σάιτ που ελέγξαμε το έχουν στην κορυφή. Πληροφορίες για τη συσκευή θα βρείτε εδώ.


Το καλύτερο flagship κινητό σε σχέση με την τιμή (Best flagship) - OnePlus 11


Η τιμή του αυτή τη στιγμή είναι στα €490 (8/128 GB). Κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο σε μαύρο και πράσινο χρώματα.


τα καλύτερα κινητά του 2023 - OnePlus 11

Από τις φθηνότερες "ναυαρχίδες" και με ένα πολύ ισορροπημένο σύνολο το OnePlus 11 προσφέρει απίστευτα καλή λειτουργία και ένα από τα κορυφαία software. Σε καθημερινή χρίση είναι ίσως το καλύτερο αυτή τη στιγμή. Τα χαρακτηριστικά του μπορείτε να μάθετε εδώ.



Το καλύτερο κινητό με τιμή έως 400€ (Best flagship killer) - Xiaomi 13T


Αυτή τη στιγμή κοστίζει €360 (8/256 GB). Κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο, τα χρώματα του είναι μαύρο, λευκό, μπλε και πράσινο.


τα καλύτερα κινητά του 2023 - Xiaomi 13T

Είναι από λίγα κινητά τηλέφωνα που μπορούν να καταταχθούν στην κατηγορία αυτή. Τα καλά κινητά πλέον είναι ακριβά, ενώ τα πιο φθηνά δύσκολα φτάνουν στο επίπεδο των flagships. Το Xiaomi 13T διαθέτει όλα τα απαραίτητα στοιχεία να "χτυπήσει" τα κορυφαία: καλός επεξεργαστής, καλές κάμερες, προηγμένα πρωτόκολλα συνδεσιμότητας, μεγάλη μπαταρία και καλή λειτουργία. Λεπτομέρειες για το τηλέφωνο θα βρείτε εδώ.


Το καλύτερο κινητό της μεσαίας κατηγορίας με τιμή έως 300€ (Best mid-range) - Samsung Galaxy A54 5G


Μπορείτε τώρα να το αποκτήσετε με μόλις €286 (8/128 GB). Κυκλοφόρησε τον Μάρτιο σε μαύρο, λευκό, μωβ και κίτρινο χρώματα.


τα καλύτερα κινητά του 2023 - Galaxy A54 5G

Από τα δημοφιλέστερα κινητά της ελληνικής αγοράς και το αξίζει. Η συσκευή διαθέτει όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά για να ικανοποιήσει πλήρως έναν χρήστη. Είναι από τα πιο ισορροπημένα χωρίς να υστερεί σημαντικά σε κάτι. Κερδίζει στη χώρα μας στο νήμα το Xiaomi Redmi Note 12 Pro+, κάτι που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην μεταπωλητική του αξία. Περισσότερα για το τηλέφωνο μπορείτε να μάθετε εδώ.


Το καλύτερο οικονομικό κινητό με τιμή στα 200€ (Best budget) -

OnePlus Nord CE 3 Lite


Η τιμή της συσκευής είναι μόλις €180 (8/128 GB), κυκλοφόρησε τον Απρίλιο σε γκρι και κίτρινο-πράσινο χρώματα.


τα καλύτερα κινητά του 2023 - OnePlus Nord CE 3 Lite

Η καλύτερη επιλογή για το νεανικό κοινό, συνδυάζει καλή τιμή, όμορφο ντιζάιν και όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να ικανοποιήσει τον πιο απαιτητικό χρήστη. Η συσκευή διαθέτει προστασία IPX4, στερεοφωνικά ηχεία, επεκτάσιμη εξωτερική μνήμη, NFC, καλή μπαταρία και κάλυψη 5G δικτύων. Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Λεπτομέρειες για το κινητό είναι εδώ.



Το κινητό με την καλύτερη σχέση ποιότητας / τιμής (Best value for money) -

Samsung Galaxy S23

Η χαμηλότερη τιμή της συσκευής αυτή τη στιγμή στη χώρα μας είναι €546 (8/128 GB). Κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο σε μαύρο, λευκό, γκρι, πράσινο, μωβ και κίτρινο-πράσινο χρώματα.


τα καλύτερα κινητά του 2023 - Galaxy S23

Εδώ "ζοριστήκαμε" αρκετά να επιλέξουμε το καλύτερο. Η επιλογή "παιζόταν" μεταξύ OnePlus 11, Xiaomi 13T και Samsung Galaxy S23. Τελικά καταλήξαμε στο τελευταίο. Οι λόγοι ήταν δύο. Από τη μία τα δύο πρώτα ήδη εμφανίζονται στις επιλογές μας σε άλλες κατηγορίες. Από την άλλη, πιο ουσιαστική, παραδοσιακά η Samsung έχει σοβαρό προβάδισμα ως εταιρία στην Ελλάδα και, αφού μιλάμε για value for money, δεν πρέπει να ξεχνάμε την μεταπωλητική αξία. Εδώ ξεκάθαρα κερδίζει τη μάχη το Samsung. Για τα χαρακτηριστικά της συσκευής μπορείτε να ανατρέξετε εδώ.


Το κινητό με τις καλύτερες κάμερες (Best camera phone) - Google Pixel 8 Pro


Το τηλέφωνο κοστίζει €776 (12/128 GB) και η τιμή του σίγουρα θα πέσει λίγο τους επόμενους μήνες, αφού κυκλοφόρησε μόλις πριν από δύο μήνες. Κατασκευάζεται σε μαύρο, γαλάζιο και μπεζ χρώματα.


τα καλύτερα κινητά του 2023 - Pixel 8 Pro

Αν και αρκετά smartphones φέτος κατασκευάστηκαν ως camera phones, το Pixel και πάλι είναι εκείνο που οδηγεί την κούρσα. Η δική μας επιλογή δε διαφέρει από εκείνες των περισσότερων "συναδέλφων" παγκοσμίως. Το DXoMark βαθμολόγησε τη συσκευή με 153 βαθμούς στο σύνολο, 155 για φωτογραφικές δυνατότητες και 149 για τα βίντεο. Πληροφορίες για το τηλέφωνο θα βρείτε εδώ.


Το καλύτερο κινητό τηλέφωνο για παιχνίδια (Best gaming) - ASUS Rog Phone 7


Η τιμή της συσκευής είναι στα €958 ( 16/512 GB). Κυκλοφόρησε τον Απρίλιο μήνα σε μαύρο και λευκό χρώματα.


τα καλύτερα κινητά του 2023 - Rog Phone 7

Στην κατηγορία αυτή ο συναγωνισμός στη χώρα μας είναι περιορισμένος, - λίγες συσκευές έχουν κυκλοφορήσει φέτος και ακόμα λιγότερες έφτασαν σε εμάς. Αυτό δε σημαίνει, ότι το ASUS Rog Phone 7 είναι η λύση ανάγκης. Διαθέτει πανίσχυρα χαρακτηριστικά για να ικανοποιήσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό gamer. Περισσότερες πληροφορίες για το κινητό θα βρείτε εδώ.


Το καλύτερο κινητό τηλέφωνο μικρών διαστάσεων (Best compact) - ASUS Zenfone 10


Η χαμηλότερη τιμή του αυτή τη στιγμή είναι στα €793 (8/128 GB). Κυκλοφόρησε τον Ιούνιο μήνα σε πέντε χρώματα, - μαύρο, λευκό, κόκκινο, μπλε και πράσινο.


τα καλύτερα κινητά του 2023 - ASUS Zenfone 10

Όμορφο, πανίσχυρο και με καλές κάμερες, αλλά και ακριβό το compact κινητό ASUS Zenfone 10. Δυστυχώς όσο περνάει ο χρόνος η τιμή του δεν μειώνεται σημαντικά. Κατά τα άλλα σχεδόν αξίζει τα λεφτά του. Λεπτομέρειες για τη συσκευή στην αντίστοιχη ανάρτησή μας.


Το κινητό τηλέφωνο με το καλύτερο ντιζάιν (Best design) - Realme 11 Pro / 11 Pro+


Οι τιμές ξεκινάνε από €251 (8/256 GB) για το Realme 11 Pro και από €342 (12/512 GB) για το Realme 11 Pro+. Κυκλοφόρησαν τον Μάιο, τα χρώματα είναι μαύρο, πράσινο και μπεζ. Τα δύο τελευταία ξεχωρίζουν ιδιαίτερα με τη δερμάτινη πίσω επιφάνεια και την κάθετη γραμμή σε στυλ φερμουάρ.


τα καλύτερα κινητά του 2023 - Realme 11 Pro series

Η πιο αμφιλεγόμενη κατηγορία με αρκετές επιλογές και σίγουρα πολλές ενστάσεις που θα προκαλέσει η επιλογή μας. Εμείς, όμως, από τη πρώτη στιγμή καταλήξαμε στα συγκεκριμένα κινητά. Πρόκειται για δύο συσκευές, διότι εμφανισιακά δε διαφέρουν καθόλου. Λεπτομέρειες για τα τηλέφωνα είναι εδώ.


Το καλύτερο Fold κινητό (Best Fold) - Samsung Galaxy Z Fold5


Οι τιμές της συσκευής ξεκινάνε στη χώρα μας από €1 089 (12/256 GB). Κυκλοφόρησε τον Ιούλιο σε μαύρο, μπλε, χρυσαφί και ασημί χρώματα.


τα καλύτερα κινητά του 2023 - Galaxy Z Fold5

Αρκετά foldable κινητά κάνανε πρεμιέρα φέτος, η "μάχη" για την πρώτη θέση, όμως, ήταν μεταξύ του Galaxy Z Fold5 και OnePlus Open. Εμείς δώσαμε την πρωτιά στο Samsung, ένας από τους κυριότερους λόγους ήταν η διαφορά των €800 στην τιμή του δεύτερου. Περισσότερα για το Galaxy Z Fold5 μπορείτε να μάθετε εδώ.


Το καλύτερο Flip κινητό (Best Flip) - Samsung Galaxy Z Flip5


Το τηλέφωνο πωλείται από €653 (8/256 GB) σε λευκό, γκρι, ροζ και πράσινο χρώματα. Κυκλοφόρησε τον Ιούλιο.


τα καλύτερα κινητά του 2023 - Galaxy Z Flip5

Και εδώ κορυφαίο αναδείχθηκε κινητό της Samsung. Το μόνο που "πάλεψε" για την πρώτη θέση με το Galaxy Z Flip5 ήταν το Motorola RAZR 40 Ultra. Το κορεάτικο smartphone, όμως, κέρδισε στα σημεία. Τα χαρακτηριστικά της συσκευής μπορείτε να δείτε στην ανάρτηση παρουσίασής της.


PS. Προφανώς και οι επιλογές μας είναι αποτέλεσμα μελέτης, αλλά και σε μεγάλο βαθμό ρόλο έπαιξε ο υποκειμενικός παράγοντας. Θα χαρούμε ιδιαίτερα, αν μοιραστείτε μαζί μας τις απόψεις σας και τις δικές σας επιλογές.


ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ !!!





Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page