top of page

Τα καλύτερα κινητά τηλέφωνα του πρώτου εξαμήνου του 2024

Επιλογές έγιναν για τα καλύτερα κινητά του 2024 που ήδη κυκλοφόρησαν στη χώρα μας

Τα καλύτερα κινητά του 2024

Από την αρχή του έτους στην ελληνική αγορά βγήκαν σχεδόν 100 μοντέλα κινητών . Το φάσμα, από πλευράς κατηγορίας και τιμών, είναι μεγάλο. Εδώ θα βρείτε και οικονομικά, αλλά και πανάκριβα με τιμές που ζαλίζουν. Εμείς ξεχωρίσαμε μερικά και τα προτείνουμε ανεπιφύλακτα. Πάμε να δούμε ποια είναι τα καλύτερα κινητά του 2024.


POCO M6 Pro 4G / Οι τιμές ξεκινάνε από €180, έχει φτάσει και τα €150

Από τα καλύτερα κινητά τηλέφωνα στην κατηγορία κάτω των €200. Έχει πολύ κομψό σχεδιασμό, αρκετά καλό επεξεργαστή, καλή Amoled οθόνη με FHD+ ανάλυση και 120 Hz ρυθμό ανανέωσης, στερεοφωνικό ήχο με Doby Atmos, υποδοχή για ακουστικά, προστασία από σκόνη και σταγόνες νερού, θύρα υπερύθρων και NFC. Η τριπλή βασική κάμερα διαθέτει οπτική σταθεροποίηση εικόνας. Η μπαταρία είναι 5000 mAh με φόρτιση 67W.

Στα μειονεκτήματα θα μπορούσε κανείς να αναφέρει την μη υποστήριξη 5G δικτύων, επίσης το Bluetooth και το WiFi είναι ξεπερασμένων τεχνολογιών. Λεπτομέρειες για το POCO M6 Pro θα βρείτε εδώ.

Τα καλύτερα κινητά του 2024 - POCO M6 4G

Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G / Οι τιμές από €300 που είναι και χαμηλότερη έως τώρα

Ίσως το καλύτερο στην κατηγορία κάτω των €300. Είναι μία πολύ ισορροπημένη συσκευή με όμορφο ντιζάιν, καλό επεξεργαστή, πολύ καλή κυρτή AMoled οθόνη με 1,5k ανάλυση και 120 Hz ρυθμό ανανέωσης και μπαταρία 5000 mAh με φόρτιση 120W. Στα συν είναι επίσης η τριπλή βασική κάμερα με οπτική σταθεροποίηση. Το τηλέφωνο διαθέτει στερεοφωνικά ηχεία με Dolby Atmos, προστασία από σκόνη και νερό, καλό σύστημα ψύξης, καλή συνδεσιμότητα (θύρα υπερύθρων, NFC, Bluetooth 5.3, WiFi 6 και 5G).

Όσον αφορά τα μειονεκτήματα, κατά τη γνώμη μας δεν υπάρχουν, τουλάχιστον για τα λεφτά που κοστίζει και αν δεν είμαστε υπερβολικά αυστηροί. Περισσότερα στοιχεία για το Redmi Note 13 Pro+ θα βρείτε εδώ.

Τα καλύτερα κινητά του 2024- Redmi Note 13 Pro+

POCO X6 Pro 5G / Οι τιμές ξεκινάνε από €290 που είναι και η χαμηλότερη έως τώρα

Πολύ καλή πρόταση και με καλή τιμή. Το τηλέφωνο διαθέτει ισχυρό επεξεργαστή, Amoled οθόνη με 1,5k ανάλυση και ρυθμό ανανέωσης 120 Hz, στερεοφωνικά ηχεία με Dolby Atmos, προστασία από σκόνη και σταγόνες νερού και μπαταρία 5000 mAh με φόρτιση 67W και βοηθητικό τσιπ για καλύτερη απόδοση της. Πολύ καλές και οι προδιαγραφές συνδεσιμότητας με θύρα υπερύθρων, NFC, Bluetooth 5.4, WiFi 6 και κάλυψη 5G δικτύων.

Υστερεί σε βασική κάμερα, αν και η τελευταία έχει οπτική σταθεροποίηση. Στα μειονεκτήματα είναι και ο ουδέτερος σχεδιασμός. Λεπτομέρειες για τη συσκευή θα βρείτε εδώ.

Τα καλύτερα κινητά του 2024 - POCO X6 Pro

OPPO Reno12 Pro / Οι τιμή του είναι αυτή τη στιγμή στα €490, έχει φτάσει και τα €400

Από τις καλύτερες προτάσεις στην ελληνική αγορά αυτή τη στιγμή. Το τηλέφωνο δεν υστερεί σε τίποτα. Εδώ έχουμε καλό επεξεργαστή, καλή οθόνη, πολύ καλές κάμερες και πολλά άλλα. Ο επεξεργαστής Dimensity 7300 μπορεί να μην είναι από τους κορυφαίους, αλλά σε συνδυασμό με μνήμη RAM 12 GB και αποθηκευτικό χώρο 512 GB είναι ικανός να καλύψει όλες τις σημερινές ανάγκες. Υπάρχει και η δυνατότητα επέκτασης της εξωτερικής μνήμης. Η κυρτή Amoled οθόνη είναι με FHD+ ανάλυση, ρυθμό ανανέωσης 120 Hz, PWM 2160 Hz και πολύ καλά και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά. Το δυνατό σημείο της συσκευής είναι οι κάμερες. Η πίσω είναι τριπλή έχει οπτική σταθεροποίηση και συμπεριλαμβάνει τηλεφακό με οπτικό ζουμ 2x. Το Reno12 Pro διαθέτει μπαταρία 5000 mAh με φόρτιση 80W, προστασία IP65, δακτυλικό αποτύπωμα στην οθόνη, θύρα υπερύθρων, NFC, Bluetooth 5.4, WiFi 6 και καλύπτει 5G δίκτυα. Πάρα πολύ καλή είναι και η τιμή του. Αυτή τη στιγμή ίσως είναι το value for money.

Στα πλην μπορεί να αναφέρει κανείς τον σχεδιασμό, αν και αυτό είναι υποκειμενικό. Περισσότερα για το Reno12 Pro μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Τα καλύτερα κινητά του 2024 - OPPO Reno12 Pro

Samsung Galaxy S24+ / Οι τιμές είναι από €810, κάποια στιγμή έφτασε και τα €730

Εκπρόσωπος της flagship σειράς της Samsung δεν θα μπορούσε να λείψει από τις επιλογές. Επιλέξαμε το Galaxy S24+, διότι έχει όλα τα κορυφαία στοιχεία και ταυτόχρονα η τιμή του δεν είναι "εξοντωτική" σε αντίθεση με εκείνη του S24 Ultra. Ο πολύ καλός επεξεργαστής Exynos 2400 συνδυάζεται με καταπληκτική Dynamic Amoled οθόνη με ανάλυση 1,5k και προηγμένα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, τις παραδοσιακά πολύ καλές κάμερες με οπτική σταθεροποίηση και οπτικό ζουμ και την μπαταρία 4900 mAh με φόρτιση 45W. Το τηλέφωνο διαθέτει επίσης στερεοφωνικό ήχο, προστασία IP68, top επίπεδα συνδεσιμότητας και πολύ καλά υλικά κατασκευής.

Αν οπωσδήποτε θα έπρεπε να βρούμε και κάτι που δεν μας άρεσε ιδιαίτερα, τότε θα αναφέρουμε το ντιζάιν, το οποίο πλέον έχει κουράσει και καιρός είναι η Samsung να αναθεωρήσει την πολιτική της στο ζήτημα αυτό.

Τα καλύτερα κινητά του 2024 - Galaxy S24+

Honor Magic6 Pro / Οι τιμές είναι από €900 με την χαμηλότερη να ήταν στα €830

Απλά μιλάμε για το κορυφαίο κινητό που κυκλοφόρησε το πρώτο εξάμηνο του 2024. Η συσκευή είναι πρώτη στην ειδική βαθμολογία μας, έχει φοβερές κάμερες και δεν υστερεί απολύτως σε τίποτα. Ο πανίσχυρος επεξεργαστής Snapdragon 8 Gen 3 συνδυάζεται με μεγάλο όγκο μνήμης, κορυφαία γραφικά και πολύ καλή FHD+ κυρτή οθόνη. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στις κάμερες. Η βασική έχει τηλεφακό με 180 Mpx, κάτι που αποτελεί ρεκόρ, και αυτή τη στιγμή στο DxOMArk το τηλέφωνο καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στο global ranking μετά το Huawei Pura 70 Ultra, το οποίο δεν κυκλοφορεί στη χώρα μας. Η μπαταρία είναι 5600 mAh με ενσύρματη φόρτιση 80W, με ασύρματη και αντίστροφη ασύρματη φόρτιση. Το Magic6 Pro διαθέτει επίσης στερεοφωνικό ήχο, προστασία IP68, έχει πολύ καλή συνδεσιμότητα και είναι κατασκευασμένο από μέταλλο.

Όσον αφορά τα πλην. Εδώ το μόνο σημείο που θα μπορούσε κανείς να αναφέρει, αν είναι πάρα πολύ αυστηρός, είναι η οθόνη, η οποία λίγο υστερεί σε σχέση με τα κορυφαία κινητά της αγοράς, αλλά είναι αξιοπρεπέστατη και εμάς δεν μας "χαλάει".

Τα καλύτερα κινητά του 2024 - Honor Magic6 Pro

Honor 200 Pro / Οι τιμές ξεκινάνε από €580 και έως τώρα κυμαίνεται κάπου εκεί

Ένα από τα πιο ισορροπημένα κινητά που κυκλοφόρησαν έως τώρα στην Ελλάδα. Η συσκευή συνδυάζει τον ωραίο σχεδιασμό με ισχυρό επεξεργαστή, πολύ καλές κάμερες, αρκετά μεγάλου όγκου μπαταρία και καλή συνδεσιμότητα. Ο επεξεργαστής είναι Snapdragon 8s Gen 3, η οθόνη Oled κυρτή με 1,5k ανάλυση, 120 Hz ρυθμό ανανέωσης, κορυφή φωτεινότητας στα 4000 nit και πιστοποιητικό προστασίας ματιών. Η τριπλή βασική κάμερα συμπεριλαμβάνει τηλεφακό με οπτικό ζουμ 2,5x, έχει οπτική σταθεροποίηση και είναι από τις καλύτερες στην συγκεκριμένη κατηγορία τιμών. Ως κορυφαία μπορεί να χαρακτηριστεί η μπροστινή κάμερα των 50 Mpx. Το τηλέφωνο διαθέτει μπαταρία 5200 mAh με φόρτιση 100W, προστασία IP55 και στερεοφωνικό ήχο.

Το μόνο σημείο που θα μπορούσε κανείς να κατατάξει στα μειονεκτήματα είναι το πλαστικό πίσω κάλυμμα.

Τα καλύτερα κινητά του 2024 - Honor 200 Pro

Realme GT6 / Οι τιμές ξεκινάνε από €630, είχε κατέβει και στα €530

Ένα κινητό, το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το απόλυτο flagship killer, αν η τιμή του θα ήταν λίγο χαμηλότερη. Το τελευταίο μπορεί να συμβεί αφού περάσουν μερικοί μήνες και τότε το Realme GT6 δεν θα "παίζεται". Ο επεξεργαστής Snapdragon 8s Gen 3 συνδυάζεται με πολύ καλή Amoled οθόνη με 1,5k ανάλυση, υψηλούς δείκτες ρυθμού ανανέωσης, ευαισθησίας αφής και έχει την κορυφαία φωτεινότητα στα 6000 nit (!). Η προστασία της τελευταίας είναι με πανίσχυρο Gorilla Glass Victus. Η βασική κάμερα είναι τριπλή με 50 + 8 + 50 Mpx, συμπεριλαμβάνει τηλεφακό και έχει οπτική σταθεροποίηση και οπτικό ζουμ 2x. Μπροστά είναι τοποθετημένη κάμερα 32 Mpx. Το Realme GT6 διαθέτει μπαταρία 5500 mAh με φόρτιση 120W, προστασία IP65, στερεοφωνικά ηχεία και κορυφαία συνδεσιμότητα.

Με πολύ αυστηρά κριτήρια το μόνο στοιχείο που θα μπορούσε κανείς να κατατάξει στα αδύναμα είναι οι κάμερες, οι οποίες λίγο υστερούν μπροστά στους ανταγωνιστές.

Τα καλύτερα κινητά του 2024 - Realme GT6



Bình luận

Đã xếp hạng 0/5 sao.
Chưa có xếp hạng

Thêm điểm xếp hạng
bottom of page