top of page

Τα πέντε καλύτερα κινητά τηλέφωνα έως 150 €, Αύγουστος 2021

Έγινε ενημέρωση: 25 Μαρ 2022

Η επιλογή έγινε μεταξύ συσκευών που κυκλοφορούν επίσημα στη χώρα μας

Τα 5 καλύτερα κινητά με τιμή έως 150 ευρώ

Τον Μάρτιο μήνα είχαμε αναρτήσει την καλύτερη πεντάδα τηλεφώνων με τιμή έως 150€. Από τότε τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Λίγο φταίνε οι αλλαγές τιμών, λίγο οι καινούργιες αφίξεις. Όπως και να είναι, μετά από πέντε μήνες υπάρχει ανάγκη να αναθεωρήσουμε την πεντάδα.

Να υπενθυμίσω τα πέντε smartphones που επιλέξαμε τότε : Xiaomi Redmi Note 9, Xiaomi Poco M3, Xiaomi Redmi Note 8, Xiaomi Redmi 9 και Xiaomi Redmi 9T.

Στη σημερινή πεντάδα παρέμειναν το Redmi 9T και το Poco M3.


5. Xiaomi Redmi Note 8T με 3/32 GB (150€)

Xiaomi Redmi Note 8T

Παλαιό μοντέλο, αλλά σταθερή αξία. Είναι το μόνο από τα πέντε με 3GB εσωτερικής μνήμης (η τιμή με τα 4GB εκτοξεύεται στα 212€), ειδάλλως θα ανέβαινε μία θέση παραπάνω. Στα πλεονεκτήματα του είναι η δυνατότητα επέκτασης του αποθηκευτικού χώρου σε αυτόνομη υποδοχή και οι πολύ καλές κάμερες. Διαθέτει NFC, υποδοχή για ακουστικά και θύρα υπερύθρων. Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά είναι χωρίς κάτι το αξιοζήλευτο, αλλά αρκετά καλά για την κατηγορία.



4. Poco M3 με 4/64 GB (127€)

Poco M3

Το πιο φθηνό από τα πέντε, με ξεχωριστό ντιζάιν και πολύ καλά χαρακτηριστικά. Επεκτάσιμη εξωτερική μνήμη σε ξεχωριστό slot και εδώ, τεράστια μπαταρία των 6000 mAh με γρήγορη φόρτιση 18W και λειτουργία αντίστροφης ασύρματης φόρτισης. Αξιοσημείωτο είναι, ότι η συσκευασία διαθέτει fast charger φορτιστή των 22,5W. Το Poco M3 διαθέτει στερεοφωνικά ηχεία με λειτουργία Hi-Res Audio. Σημαντικό μειονέκτημα είναι η απουσία NFC.



3. Xiaomi Redmi 9T με 4/64 GB (144€)

Xiaomi Redmi 9T

Ο νικητής της προηγούμενης κατάταξης υποχώρησε με την εμφάνιση καινούργιων συσκευών. Διαθέτει δυνατότητα επέκτασης αποθηκευτικού χώρου σε αυτόνομη υποδοχή, NFC, υποδοχή για ακουστικά. Μπαταρία των 6000 mAh με γρήγορη φόρτιση 18W και λειτουργία αντίστροφης ασύρματης φόρτισης υπάρχει και εδώ, όπως και ο fast charger φορτιστής των 22,5W στη συσκευασία. Τα ηχεία είναι στερεοφωνικά με λειτουργία Hi-Res Audio.



2. Realme 6 με 4/64 GB (154€)

Realme 6

Αν και η τιμή υπερβαίνει κατά 4€ το όριο, θεωρήσαμε σκόπιμο να συμπεριλάβουμε την συσκευή (όπως και την επόμενη) στην πεντάδα αυτή. Τα 4 ευρώ είναι ασήμαντα μπροστά στα πλεονεκτήματα που προσφέρει το Realme 6 σε σχέση με τα υπόλοιπα κινητά της κατηγορίας. Το κυριότερο είναι, ότι διαθέτει πάρα πολύ καλές κάμερες (σε αυτόν τον τομέα μπορεί να ανταγωνιστεί αρκετά τηλέφωνα με τιμή άνω των 200 και 250 ευρώ) και δυνατό επεξεργαστή Helio G90. Διαθέτει δυνατότητα επέκτασης αποθηκευτικού χώρου σε αυτόνομη υποδοχή, NFC, υποδοχή για ακουστικά και πάρα πολύ καλή IPS οθόνη με ρυθμό ανανέωσης 90 Hz και ευαισθησία αφής 180 Hz.


1. Poco M3 Pro με 4/64 GB (154€)

Poco M3 Pro

Το καλύτερο smartphone στην κατηγορία, με ωραίο ντιζάιν, κατά τη γνώμη μας. Είναι το μόνο από τα πέντε που υποστηρίζει δίκτυα 5G. Το τηλέφωνο λειτουργεί με δυνατό επεξεργαστή Dimensity 700. Ο αποθηκευτικός χώρος έχει δυνατότητα επέκτασης σε μικτό slot. Το Poco M3 Pro διαθέτει πάρα πολύ καλή IPS οθόνη με ρυθμό ανανέωσης 90 Hz και ευαισθησία αφής 180 Hz, πολύ καλές κάμερες (λιγάκι υστερούν σε σχέση με αυτές του Realme 6), NFC, υποδοχή για ακουστικά και θύρα υπερύθρων. Η μπαταρία είναι 5000 mAh με γρήγορη φόρτιση 18W και λειτουργία αντίστροφης ασύρματης φόρτισης.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page